radiorouge.se

hem

Mer om Radio Rouge

Lyssna

Arkiv

Kontakt

 

RADIO ROUGE

Radio Rouge har funnits i någon form sedan 2005 (fram till 2016 under namnet Radio Jenkins) och tidsmässigt konkurrerar vi med lätthet ut majoriteten av populära podcaster och internetradiokanaler i landet. Vi ser podden som en plattform för politisk agitation eller bara lite lättsam underhållning, kulturtips och klassiska topplistor. Radio Rouge produceras i Stockholmsförorterna Vällingby och Bandhagen av Joel Krantz och Åsa Fredrikson.


Joel Krantz
Förutom podcastredaktör är jag också lärarstudent och pyttelite ekivok instagrampersonlighet. Jag har hållit i program sedan starten 2005 och jag blir oftast antingen politisk eller filosofisk. Historiskt är favoritämnen i podden bland annat dödsångest, miljö, inrikespolitik och politisk filosofi. Mina utgångspunkter är således både rent politiska såväl som filosofiska, emotionella eller existensiella. Slits i teoretin mellan klassisk liberalism och socialism/kommunism och ser mig i praktiken som vänsterpartist.

Åsa Fredrikson
Jag arbetar till vardags som tågvärd på SJ och började som redaktöri april 2013. Politisk, vänster, feministisk, antirasistisk och mitt engagemang som funnits i många år får utlopp i Radio Rouge. Ibland handlar programmen om ämnen som kaffe eller film eller bara livet i allmänhet, men agitationen är ofta i fokus.


Gäster
Det går bra, för den som är intresserad, att gästa Radio Rouge. Klassiskt är att vi äter middag och sedan dricker kaffe eller en grogg medan vi småpratar. Maila oss på redaktionen@radiorouge.se så planerar vi in ett passande tillfälle.


SENASTE NYTT

160302
Instagram igen

160223
Instagram

Nyhetsarkiv